:

:

TV Most

clock

Avgust 20, 2015   12:05

0

116

Takahar: Srbija ima ključnu ulogu u regionu

Takahara je ministru privrede Željku Sertiću preneo pohvale japanskih zvaničnika za dosadašnje privredne reforme i nastojanja da se produbi srpsko-japanska ekonomska saradnja.

"Visoko cenimo sprovođenje reformskih mera Vlade Srbije u cilju ekonomskog razvoja", rekao je japanski diplomata i dodao da su japanske kompanije, koje su već duže vreme prisutne na srpskom tržištu, veoma zadovoljne uslovima poslovanja, ali i kvalitetom radne snage.

Sertić je, uz dobrodošlicu Takahari, izrazio nadu da će se, tokom mandata japanskog diplomate, dodatno ojačati i unaprediti politički i ekonomski odnosi Srbije i Japana.

"Vlada Srbije čini velike napre u cilju poboljšanja investicione klime i većeg prisustva investitora iz Japana. Upravo je japansko znanje i iskustvo od velikog značaja za dalji razvoj srpske privrede", rekao je Sertić.

On je zahvalio na podršci koju Japan pruža Srbiji i izrazio nadu da će se usvajanjem novog zakona o ulaganjima stvoriti uslovi da veći broj japanskih kompanija prepozna interes i posluje u Srbiji, navedeno je u saopštenju Ministarstva privrede.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva