:

:

TV Most

clock

Decembar 26, 2015   12:05

0

107

Tajming i snimanje - poruka da se radi po zakonu

Pantelić je za B92 rekao da je vreme izvršenja ovih krivičnih dela bilo u periodu od 2004. do danas i da su postojale složene istrage za koje je bilo potrebno vreme da se prikupe dokazi koji bi bili dovoljni da tužioci pokrenu postupak.

"Tajming je određen da bi se, na osnovu preporuka i Evropske komisije i Vlade Srbije, rekao bih, poslala jedna preventivna poruka svim direktorima javnih preduzeća predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima privatnih preduzeća koji rade sa državnim organima da svoje delatnosti obavljaju u okviru zakona i da će onda sve biti u redu", rekao on.

Prema njegovim rečima, ispred Vlade Srbije napravljen je akcioni plan za borbu protiv korupcije koji podrazumeva zajediničko delovanje tužilaštva i policije.

Na pitanje kakva se poruka šalje snimanjem ovakvih akcija, Pantelić je rekao da je snimanje te akcije je urađeno uz sve potrebne saglasnosti.

"Tu možemo da govorimo o preventivnom delovanju. Mi to radimo iz svojih operativnih razloga, jer imali smo slucajeve da lica ne pronalazimo na licu mesta, ili ne žele da otvore vrata, ili se sakriju i onda mi dokumentujemo te stvari i imamo materijalne dokaze", objasnio je Pantelić.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva