TV Most - Tajming i snimanje - poruka da se radi po zakonu
Vesti
Tajming i snimanje - poruka da se radi po zakonu

21:03, 26.12.2015

|

Izvor: Tanjug

Tajming noćašnje akcije hapšenja 80 osoba zbog korupcije određen je na osnovu preporuka Evropske komisije i Vlade Srbije kako bi se poslala poruka da u svim delatnostima mora da se radi po zakonu, izjavio je večeras Zlatko Pantelić iz Uprave kriminalističke policije.
b92.net
Pantelić je za B92 rekao da je vreme izvršenja ovih krivičnih dela bilo u periodu od 2004. do danas i da su postojale složene istrage za koje je bilo potrebno vreme da se prikupe dokazi koji bi bili dovoljni da tužioci pokrenu postupak.

"Tajming je određen da bi se, na osnovu preporuka i Evropske komisije i Vlade Srbije, rekao bih, poslala jedna preventivna poruka svim direktorima javnih preduzeća predstavnicima lokalne samouprave, predstavnicima privatnih preduzeća koji rade sa državnim organima da svoje delatnosti obavljaju u okviru zakona i da će onda sve biti u redu", rekao on.

Prema njegovim rečima, ispred Vlade Srbije napravljen je akcioni plan za borbu protiv korupcije koji podrazumeva zajediničko delovanje tužilaštva i policije.

Na pitanje kakva se poruka šalje snimanjem ovakvih akcija, Pantelić je rekao da je snimanje te akcije je urađeno uz sve potrebne saglasnosti.

"Tu možemo da govorimo o preventivnom delovanju. Mi to radimo iz svojih operativnih razloga, jer imali smo slucajeve da lica ne pronalazimo na licu mesta, ili ne žele da otvore vrata, ili se sakriju i onda mi dokumentujemo te stvari i imamo materijalne dokaze", objasnio je Pantelić.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design