Vesti
Tajani uoči puta u C.Goru: EU članstvo za sve koji se promene na bolje

16:57, 17.07.2017

|

Izvor: Beta

Predsednik Evropskog parlamenta Antonio Tajani izjavio je uoči posete Crnoj Gori da je "Zapadni Balkan istorijskim, kulturnim i ekonomskim vezama snažno predodredjen za uključivanje u Evropu".
"Vrata članstva u Evropskoj uniji i dalje su otvorena za sve one koji su pokrenuli promene na bolje u svojim zemljama, ne samo zbog članstva, već i zbog boljitka svojih gradjana", rekao je Tajani.

On će sutra i u sredu razgovarati s predsednikom parlamenta Crne Gore Ivanom Brajovićem, crnogorskim predsednikom Filipom Vujanovićem i premijerom Duškom Markovićem.

Predsednik parlamenta EU je podvukao da "stabilnost zapadnobalkanskog regiona znači i stabilnost cele Evrope".

Tajani će učestvovati na konferenciji o mogućnostima ulaganja u infrastrukturu Crne Gore, na kojoj će učestvovati vodeći crnogorski zvaničnici, kao i predstavnici Evropske investicione bank i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Predsednik Evropskog parlamenta je rekao da je "politički i ekonomski razvoj suštinski važan za pospešenje stabilnosti u Crnoj Gori i celom regionu" i ocenio da je "uz pregovore o članstvu u EU, nužno podstaći ekonomsku diplomatiju, naročito u korist malih i srednjih preduzeća, preduzetništva i turizma".
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design