:

:

TV Most

clock

Januar 23, 2016   12:05

0

112

Tadić potpuno podelio Demokratsku stranku

Predsedništvo i Glavni odbor DS, kako sada stvari stoje, bukvalno su napola podeljeni i ukoliko takav odnos ostane nepromenjen i narednih dana, o ujedinjenju opozicije za predstojeće izbore mogao bi da odluči jedan glas.

Konačna odluka će biti doneta 30. ili 31. januara, kada zaseda Glavni odbor demokrata, na kome će se glasati o nastupu na parlamentarnim izborima. Tada će se i konačno razrešiti dilema ide li opozicija u jednoj ili dve i više kolona. Dotad, sigurne su i same demokrate, unutar stranke krenuće lobiranje onih koji su apsolutno protiv saradnje sa Tadićem i onih koji bi pristali na savez sa bivšim liderom.

“Oni koji se protive Tadiću ne mogu da mu oproste cepanje DS pred same izbore 2014. Lider DS Bojan Pajtić, međutim, bliži je odluci da opozicija ide jedinstveno na izbore. Međutim, o tome će ipak presuditi stranka. U ovom trenutku nemoguće je proceniti, odnos je bukvalno pola-pola”, kaže neimenovani funkcioner DS za ”Blic”.

Jučerašnji sastanak demokrata Dragoljuba Mićunovića i Gorana Ješića sa liderima SDS i LDP Borisom Tadićem i ÄŒedomirom Jovanovićem nije doneo ništa novo, niti je pomakao stvar sa početnih pozicija. Mićunović i Ješić su, kako saznajemo, na sastanku i naglasili da pre odluke GO DS nemaju mandat niti da nude niti prihvataju bilo šta.

“Boris Tadić je apsolutno otvoren da opozicija ide jedinstveno na izbore, i ukoliko bude ishod drugačiji i opozicija bude razjedinjena, to se ne može pripisati SDS”, kaže izvor beogradskog lista.

Dok se ne razreši dilema na relaciji DS i SDS, lideru LDP ÄŒedomiru Jovanoviću ostaje samo da čeka odluke.

Kako “Blic” saznaje, on je svestan činjenice da je demokratama problem Tadić, a s druge strane Liga socijaldemokrata Vojvodine, čak i da nastupi sa SDS i LDP na parlamentarnim izborima, u Vojvodini sigurno neće, već razgovara i sa drugim partnerima.

Zasad, manje stranke se okupljaju oko DS sa jedne i SDS sa druge strane. Uz SDS na izbore izlazi i Narodni pokret Srbija, koji okuplja viđenije ljude na lokalu, uglavnom funkcionere URS koji su dobijali glasove. A za DS se juče izjasnio bivši gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović sa svojim pokretom Zajedno za Šumadiju.

Izvor: Blic

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva