:

:

TV Most

Foto: nspm.rs

clock

Avgust 24, 2015   12:05

0

152

Tači:Nećemo dozvoliti Republiku Srpsku na Kosovu

ZSO će biti formirana kao "dobrovoljna asocijacija srpskih opština bez izvršnog mandata, jer za tako nešto, jednostavno, nema šanse, tvrdi Tači.

"Ponavljam, mi to nećemo dozvoliti, da imamo "treću silu" u ovoj asocijaciji", rekao je Tači njujorškom dopisniku sarajevskog Dnevnog avaza, nakon sednice Saveta bezbednosti u petak, koja je bila posvećena Kosovu.

"Nema šanse da to bude "Republika Srpska", zato što mi to nećemo dozvolilti. Sve će to biti u skladu sa našim Ustavom i našim kosovskim zakonima", rekao je Tači.

Istovremeno, dodao je, da će prištisnke vlasti koodinirati te, kako je rekao, stvari koje će biti u skladu s evropskim vrednostima i standardima i na osnovu onoga što je dogovoreno kroz dokument Martija Ahtisarija za Kosovo.

"To znači da će to biti asocijacija, a ne poseban entitet, dakle bit će to normalna asocijacija, kao i druge koje već imamo", izričit je bio Tači.

Na konstataciju da je potpredsednik srpske vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić svojevremeno izjavio da Beograd ne planira niti ima ambicije da na Kosovu pravi novu “Republiku Srpsku”, Tači tvrdi:

"Oni nemaju plan, ali ambiciju imaju. Te planove mi nećemo niti možemo dozvoliti da se na Kosovu implementiraju, ni pod kojim uslovima".

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva