:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Septembar 30, 2015   12:05

0

122

Tačiju nije bilo zabranjeno da dođe u Beograd

Đurić je to rekao na panelu u okviru 5. beogradskog bezbednosnog foruma, odgovarajući na pitanje iz publike kako je Tači mogao da igra utakmicu sa predstavnicima srpske vlasti u Beču na utakmici EU i budućih članica, a nije mu bilo dozvoljeno da u aprilu dođe u Beograd na skup nevladine organizacije.

Prema Đurićevim rečima, Tačiju nije bilo zabranjeno da dođe u Beograd, već je samo informisan o pravnoj proceduri.

On je podvukao da Beograd ne bira političke predstavnike sa kojima će razgovarati u okviru dijaloga Beograda i Prištine, ali da poštuje izbor građana na Kosovu, iako sa tim izborom nije saglasan.

"Spremni smo da razgovaramo sa nekim ljudima sa kojima verovatno ne bismo razgovarali pod drugim uslovima", rekao je Đurić.

On je ponovio da Tačiju nije zabranjeno da dođe u Beograd, već je informisan o pravnoj proceduri nad kojom izvršna vlast nema ingerencije.

"Ne postoji način da se nečija politička biografija opere zbog političkog procesa", rekao je Đurić.

S druge strane, odgovarajući na isto pitanje, zamenik ministra za evropske integracije Kosova Ramadan Iljazi rekao je da nije dobro što Tačiju nije bilo dozvoljeno da dođe u Beograd, te da je jasno da, iako postoji progres u normalizaciji odnosa, i dalje ima prepreka na tom putu koje treba prevazići.

Tači je u aprilu bio pozvan na konferenciju o evropskim integracijama zapadnog Balkana, koju je organizovao Omladinski odbor za obrazovanje, ali su iz Beograda poručili da će biti priveden ukoliko dođe, budući da je poternica za njim i dalje na snazi u Srbiji.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva