TV Most - Tači: Uspostavljanje vojske niko ne može da blokira
Vesti
Tači: Uspostavljanje vojske niko ne može da blokira

07:56, 23.09.2017

|

Izvor: RTS

Kosovski predsednik Hašim Tači izjavio je da neće nikome biti dozvoljeno da blokira osnivanje kosovske vojske, a da uslovi Srpske liste o ovom pitanju nikada nisu bili deo pregovora.
Foto: B 92


"Planom A ili kroz plan B, Kosovo će do kraja ove godine imati svoju vojsku", ponovio je Hašom Tači u intervjuu RTV 21 u Njujorku.
"Transformacija BSK-a u vojsku nije samo odgovornost vlade. Sada radimo sa svim institucijama u tom pogledu. Mi ćemo ispuniti sve obaveze koje smo preduzeli prema međunarodnoj zajednici, da se ovaj proces završi kroz ustavne promene", rekao je Tači.Dodao je da će biti puno posla kako bi se te promene ostvarile preko ustava, ali da je poznato da postoji i pravo i da postupaju po zakonu."Nećemo dopustiti nikome da uloži veto na ovaj proces. Sva pitanja će biti sprovedena u saradnji sa međunarodnim organizacijama", rekao je Tači. Dodao je da je osnivanje kosovske vojske odloženo na neko vreme zbog izbornog procesa."Ali sada radimo koordinirano, uveren sam da će se ovaj proces završiti. Verujem i siguran sam da će u ovoj godini Kosovo imati armiju", naglasio je Tači.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design