:

:

TV Most

clock

April 24, 2017   19:25

0

109

Tači rekao da Srbija podstiče izjave komesara Hana

Hanu je danas, posle sastanka s ministrom spoljnih poslova Srbije, Ivicom Dačićem, u Briselu postavljeno i pitanje o prošlonedeljnoj izjavi premijera Abanije u jednom intervjuu da se ne može isključiti unija Albanije i Kosova, ako ne bude šanse za prijem zemalja Zapadnog Balkana u EU.Na pitanje novinara da li je takva izjava neka vrsta pritiska Kosova za prijem u EU, Han je ocenio da je to "pogrešan utisak" i kritikovao "zapaljive izjave odredjenih lidera u regionu" koje "impliciraju izmene granica".

Tači je na Fejsbuku ocenio da ta izjava komesara Hana "jasno dokazuje ono što je rekao do sada: da EU nedostaje liderstvo i vizija za konkretizaciju evropske perspektive Kosova".

"Ovaj pristup dokazuje da Evopska unija (smatra da) u najboljem slučaju nikada nije kasno za Kosovo, dok u najgorem slučaju ne želi da zna (za Kosovo). Diskirminacija i izolacija naših gradjana (Kosova) danas govori mnogo više od monotonih izjava nekih zvaničnika EU koja se ponavljaju od 2000. godine", napisao je Tači.

Kosovski predsednik je ocenio da je "projekat Velike Albanije" "proizvod srpske porpagande" kako bi "ostvarila svoj projekat Velike Srbije", koji "sada skoro da funkcioniše pod nosom EU".

"Nema velike niti male Albanije, ima samo Albanije i samo Kosova. Bilo bi dobro da i EU prihvati ovu realnost i da počne da tretira Kosovo kao nezavisnu i suverenu državu", ocenio je Tači.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva