:

:

TV Most

clock

Septembar 24, 2018   11:58

0

298

Tači predvodi delegaciju Kosova na Generalnoj skupštini UN


Kosovska delegacija u kojoj su, pored Tačija, premijer Haradinaj i ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli, će tokom boravka u Njujorku imati mnogobrojne bilateralne susrete sa predsednicima, premijerima i šefovima diplomatija velikog broja država sveta. Tokom posete Njujorku, Haradinaj će imati susrete sa liderima i predstavnicima raznih država, biće učesnik u radu Generalne skupštine UN-a i tražiti podršku svih da Kosovo bude ravnopravni član međunarodne zajednice.



U agendi premijera će biti informiranje sagovornika o dostignućima, privlačenju direktnih stranih investicija, jačanju bilateralnih odnosa. U agendi su i susreti sa kolegama iz evropskih država.



73. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih Nacija odražaće se od  24. do 28. septembra u Njujorku. Osim Tačija, Haradinaja i Pacolija koji će predstavljati delegaciju Kosova, u Njujork putuju i predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić koji će predstavljati srpsku delegaciju.



Američki predsednik Donald Tramp predsedavaće u sredu sednicom SB UN. Ambasadorka SAD pri UN Niki Hejli najavljuje da će to biti najgledanija sednica. Šef Bele kuće će moći da predsedava Savetu bezbednosti pošto SAD ovog meseca predsedavaju tom 15-očlanom izvršnom telu UN.



Glavna tema Generalne debate 73. zasedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija je "UN relevantne za sve ljude: globalno liderstvo i podeljena odgovornost za mirna, jednaka i održiva društva".


Izvor: Radio Kontakt plus, Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva