:

:

TV Most

clock

Februar 17, 2015   12:05

0

173

Tači okrivljuje Brisel za odlaganje liberalizacije

On je za prištinsku televiziju "Kohavižn" rekao da Brisel i nekoliko zemalja koje ne priznaju nezavisnost Kosova čine da se proces vizne liberalizacija odlaže.

Prema Tačijevim rečima, građani Kosova zaslužuju liberalizaciju viznog režima, a vlada u Prištini je ispunila sve kriterijume koje je Brisel zahtevao.

"Brisel je zakasnio sa Kosovom. To je definitivno politička odluka, i nepravedna odluka Brisela u odnosu na Kosovo, zbog pet zemalja koje nisu priznale nezavisnost Kosova", rekao je Tači.

On nije želeo da govori o konkrektnom datumu za liberalizaciju viza, dodavši da je moguće da se to dogodi tokom ove godine.

"Nisam siguran, ne mogu da iznosim datum. To sada niko ne može da kaže, ali se nadam da se proces može okončati tokom ove godine", rekao je Tači.

Prištinski mediji su prethodno preneli da su kosovski i evropski zvaničnici skeptični kada je reč o liberalizciji viznog režima sa EU.

Šef Euleksa Gabrijele Meuči ocenio je u izjavi za TV Klan Kosova da pojava masovne ilegalne emigracije sa Kosova neće imati pozitivan uticaj kada se budu davale procene u vezi liberalizacije viza.

Kosovski ministar za evropske integracije Bekim ÄŒolaku je, govoreći pred skupštinskim odborom o viznoj liberalizaciji, rekao da je skeptičan da će Kosovo dobiti liberalizaciju viznog režima sa EU u 2015. godinie.

"Skeptičan sam da Kosovo može dobiti liberalizaciju viza ove godine," rekao je ÄŒolaku.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva