:

:

TV Most

Foto: cdm.me

clock

April 25, 2017   12:05

0

133

Tači: Očekujem od EU da ne padne pod uticaj manipulacija Srbije

Hašim Tači je na Fejsbuk profilu napisao da nema ništa gore i smešnije nego da slušaš, kako se izrazio, "lupanje Srbije" o navodnim "pokušajima za stvaranje 'Velike Albanije'".

"Sigurno ponovno aktuelizovanje ove stare propagande iz vremena (Slobodana) Miloševića nije nimalo slučajno", napisao je kosovski predsednik.

Tači smatra da "ta propaganda Srbije pored ostalog ima dva cilja, od kojih je prvi da legitimiše funkcionisanje 'Velike Srbije' stvorene putem genocida koji je izvršen u Bosni i Hercegovini".

"Drugi cilj je da podstakne nacionalističke i ekstremističke elemente da destabilizuju i dovedu u pitanje teritorijalni integritet Kosova", naveo je kosovski predsednik.

Srbiji, prema Tačiju, nije smetala Albanija kao nezavisna i suverena država: "Tokom susreta u dijalogu u Briselu bez imalo srama, nekoliko puta, kazali su da Srbija preferira da vodi dijalog sa Albanijom, a ne sa Kosovom."

"Međutim, tako nešto se neće nikada dogoditi, jer je Kosovo nezavisna i suverena država i nepovratna realnost, kaže Tači.

Kosovski predsednik je ocenio i da je kampanja orkestrirana i da je vodi Srbija, a da su je pripremili "isti protagonisti koji su 20 godina ranije radili stari zanat".

"Nažalost, EU u svojoj naivnosti u odnosu na Kosovo postaje žrtva propagande iz Srbije. Kao posledica nisu slučajnost ponašanje i izjave nekih zvaničnika EU, koje su u saglasnosti sa izjavama zvaničnika Srbije kada se obraćaju Kosovu", naveo je kosovski predsednik.

Tači je naveo i da "od Srbije ne očekuje da se odrekne svojih snova o vraćanju Kosova pod njen režim" iako se, kako je istakao, "zna da je to nemoguće".
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva