:

:

TV Most

clock

Mart 09, 2016   12:05

0

112

Tači: Ne plašim se Specijalnog suda

On je, u intervjuu bečkim dnevnicima „Standard“ i „Prese“, kazao da je uspostavljanjem suda, Kosovo pokazalo da poštuje svoje međunarodne obaveze.

„Ceo proces uspostavljanja suda je od mene iniciran, a vođen je i zaključen dok sam bio premijer. Nemam šta da krijem i podržavam u potpunosti sud“, kazao je on.

Tači ističe i da je uspostavljanje specijalnog suda mogućnost da se Kosovo i OVK oslobode nepravednih optužbi i spekulacija.

Tači je negirao tvrdnje da je umešan u trgovinu organima, ističući da su ti izveštaji „luda izmišljotina“:

„Mi nemamo šta da krijemo i zbog toga je kosovska skupština usvojila osnivanje specijalnog suda. To sam lično podržao, jer u tome vidim prednost za Kosovo. Time bi konačno rešili takve optužbe“; objasnio je on.

Na konstataciju da je glavni tužilac novog tribunala najavio da niko neće uživati imunitet i pitanje da li se brine da će bivši članovi OVK i on lično biti na „meti“ suda, Tači je rekao da ne bi trebalo prejudicirati postupke pred tim sudom.

„OVK nije prekršila međuanrodna pravila. Mi smo samo kršili zakone srpskog vlastodršca Slobodana Miloševića, i na to sam ponosan“, kazao je on.

Na pitanje da li planira uskoro susret sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem, Tači je kazao da će u aprilu u Prištini biti održana ceremonija preuzimanja dužnosti, na koju će pozvati Nikolića.

„Pozvaćemo i druge predsednika regiona, ali i njega. Ja sam se sa njim sretao i na drugim skupovima i događajima, tako da to neće biti ništa nepoznato za Nikolića“, kaže Tači.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva