:

:

TV Most

Foto: B92

clock

Jun 19, 2018   17:25

0

213

Tači: Na sastanku u nedelju će se razmotriti svi dosadašnji sporazumi


Na tom sastanku, rekao je Tači, razmotriće se ostvarivanje svih dosadašnjih sporazuma i sagledati mogućnosti za postizanje konačnog, pravno-obavezujučeg sporazuma Kosova sa Srbijom.



"Potvrdili smo učešće, naše ekipe će se susresti narednih dana, dok će susret predsednika biti u nedelju. Imaćemo stalne kontakte s našim međunarodnim prijateljima, kako bismo imali bolju koordinaciju", kazao je Tači novinarima.



Prethodno su održavanje susreta na najvišem nivou u okviru dijaloga o normalizaciji odnosa potvrdili kancelarija visoke predstavnice Mogerini i predsednik Srbije Vučić.



S druge strane, nastavak tehničkog dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije u Briselu i dalje je neizvestan, a dve strane optužuju jedna drugu za nesprovođenje postignutih sporazuma.



I portparolka Federike Mogerini, Maja Kocijančič, rekla je za Radio Slobodna Evropa (RSE) "da Brisel još nema datum za nastavak dijaloga".



Kosovo tvrdi da neće sesti za sto, ukoliko se ne bude razgovaralo o sprovodjenju svih do sada postignutih sporazuma, a ne samo, kako kaže kosovska strana, o Zajednici opština sa srpskom većinom.


Izvor: Beta

Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva