Vesti
Tači: Lokalni izbori u nedelju prilika da slobodno biramo

18:51, 20.10.2017

|

Izvor: RTS

Kosovski predsednik Hašim Tači pozvao je sve građane, bez obzira na njihovu političku opredeljenost, da izađu u nedelju 22. oktobra, na lokalne izbore i iskoriste svoje demokratsko pravo.
Foto: B 92


Tači je poručio da "masovni izlazak na izbore znači definisanje rada lokalnih samouprava u naredne četiri godine i da ovu priliku treba da iskoristi svaki građanin, u svakoj opštini, širom Kosova".
"Ovo je prilika da slobodno biramo, u mirnom i demokratskom procesu, koji će nadgledati međunarodni predstvnici", rekao je Tači i dodao da građani na taj način postaju učesnici u donošenju odluka o opštinskim upravama i poboljšavanju njihovog rada u gradovima i selima.On je rekao i da su kosovske institucije spremne za izborni proces i pozvao sve partije, bezbednosne institucije, pravosuđe i međunarodne posmatrače da podrže nesmetano odvijanje izbornog procesa.Naveo je i da građani Kosova ni na ovim izborima ne treba da dozvole bilo kakve zloupotrebe i povrede izbornog procesa, koji, kako je rekao, treba da bude u skladu sa demokratskim standardima.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design