:

:

TV Most

Foto: arhivska fotografija

clock

Septembar 09, 2018   16:54

0

235

Tači i Meta o procesu dijaloga s Beogradom


Tači je na Fejsbuku napisao da je imao radni ručak sa Metom sa kojim je, kako je naveo, razgovarao na više tema s posebnim naglaskom na dijalogu Beograda i Prištne.



"Važno je nastaviti dijalog o konačnoj normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije koji će garantovati ne samo uzajamno priznavanje između dve zemlje, već i budućnost u EU, ali i trajni suživot između Albanaca i Srba u interesu budućih generacija", rekao je tom prilikom Meta, napisao je Tači.



Tači je naveo i da je Meta rekao da je zajednički cilj Tirane i Prištine "dalja sveobuhvatna saradnja Kosova i Albanije".



Inače, ovaj susret Tačija sa Metom došao je dan nakon što se sa predsednikom Albanije sastao lider opozicionog Pokreta Samoopredeljenje Aljbin Kurti.



Kurti je tom prilikom zatražio pomoć Albanije u procesu dijaloga Beograda i Prištine, odnosno tražio je da se Albanija suprotstavi Tačijevoj ideji o razgraničenju sa Srbijom, čemu se protivi kosovska opozicija i deo vladajuće koalicije.



Prištinski mediji ovaj susret Tačija sa Metom tumači kao strah kosovskog predsednika da bi mogao da izgubi poziciju glavnog pregovarača u procesu dijaloga sa Beogradom.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva