Vesti
Tači: Demarkacija mora proći, suzavac loša slika

14:32, 21.03.2018

|

Izvor: Agencije

Kosovski predsednik Hašim Tači, osudio je današnje, kako je rekao, nasilje suzavcem u parlamentu, ocenovši da se time svetu šalje loša slika o Kosovu.

Tači je na Fejsbuku pozvao poslanike da nastave sa radom, uprkos, kako je naveo, opasnim taktikama protivnika liberalizacije viza.


"Demarkacija mora biti usvojena danas. To je ono što građani Kosova očekuju, bez obzira na partiju ili etničku pripadnost", napisao je Tači.Dodao je da demarkacija znači slobodno kretanje za sve građane Kosova.“Dovoljno smo izgubili tri godine lažnim izgovorima, koji Kosovo drže u izolaciji. Sada je trenutak istine i akcije. Odluka poslanika da ratifikuju sporazum je volja građana koji žele da prihvate evropske vrednosti. Ne dopustite nikome da vas onemogući, a pogotovo ne onima koji žele da Kosovo zadrže u izolaciji i dalje od evropskih vrednosti", napisao je Tači.U Skupštini Kosova danas su dva puta bili bačeni suzavci, zbog čega je rad parlamenta, koji je trebalo da glasa o demarkaciji Kosva i Crne Gore, prekinut.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design