:

:

TV Most

clock

April 23, 2017   12:05

0

111

Svi nivoi vlasti u BiH da ispunjavaju svoj deo obaveza

Cvijanovićeva je izrazila nezadovoljstvo zbog toga što je neizvesno kada će ostali nivoi vlasti u BiH ispuniti svoj deo obaveza, saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

Ona je ponovila da je Vlada Srpske pokazala svoju opredeljenost da aktivno učestvuje u aranžmanu time što je svoj deo obaveza ispunila u decembru 2016. godine.

U okviru zvanične posete Vašingtonu, Cvijanovićeva i ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija razgovarali su, u odvojenim susretima, sa direktorom Odeljenja za Evropu pri MMF Polom Tomsenom, izvršnim direktorom belgijsko-holandske konstituence Odbora MMF-a Entonijem De Lanojem i zamenikom izvršnog direktora Ričardom Dornbošem, te šefom Misije MMF za BiH Nadimom Ilahijem i zamenikom generalnog direktora MMF Taom Zangom.

Na sastancima, održanim u okviru redovnog prolećnog zasedanja Svetske banke i MMF, razgovarano je o aktivnostima koje je Republika Srpska do sada uspešno realizovala na osnovu Pisma namere, a ovom prilikom je istaknuto da je aranžman sa MMF važno uporište za realizaciju razvojnih politika koje su usklađene sa merama predviđenim Reformskom agendom, a na koje su se obavezali predstavnici svih nivoa vlasti u BiH.

Sagovornici su razmenili mišljenja i o regulativi u finansijskom sektoru i oblasti fiskalne politike, a razgovarano je i o drugim reformskim merama usmerenim ka unapređenju javne potrošnje i jačanju privatnog sektora s ciljem otvaranja novih radnih mesta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva