:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Januar 11, 2018   12:05

0

198

Svedok saradnik tvrdi da je odbio da ubije Đukanovića


"Istog trenutka kada me je to pitao ja sam znao da nemam mogućnosti da to uradim, jer je bezbednosna situacija bila loša, ne bavim se kriminalom", kazao je Sinđelić.



Sinđelić tvrdi i da nije rukovodio ili organizovao ovakve ili slične događaje.



"Ja nisam rukovodio nikakvim događajima i nisam bio organizator. Vezano za događaje od 2015. ja ih jesam pratio ali Rusi su bili ti koji su u odnosu na te događaje pominjali ovo za 2016", kazao je Sinđelić odgovarajući na pitanje advokata odbrane da li je ranije bio organizator sličnih akcija.



On tvrdi da je radio samo ono što mu je rečeno i to u okvirima, kako je rekao, svojih znanja i mogućnosti, prenose crnogorski mediji.



Sinđelić je ponovio optužbe da su Rusi došli na poziv Demokratskog fronta i da su oni molili za pomoć, a onda ih "namestili".



Negirao je i da ga je bilo ko pripremao za saslušanje, kao i da je slušao razgovore iz mera tajnog nadzora. Naveo je i da takvo pitanje smatra uvredljivim.



Optužnicom Specijalnog tužilaštva obuhvaćena su i dvojica ruskih državljana, Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, srpski državljani Nemanja Ristić, Predrag Bogićević i Dragan Maksić.



Na optužnici su Miloš Jovanović, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić i Srboljub Đorđević.



Optužnicom su obuhvaćena i tri crnogorska državljanina - lideri Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF-a, dok se postupak protiv prevodioca DF-a Ananija Nikića vodi posebno.



 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva