:

:

TV Most

Foto: TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

191

Svečano otvorena manifestacija 'Sokolica 2017'

Za bogat kulturno-umetnički program je bio zadužen KUD Zvečan, koji je i organizator manifestacije "Sokolica 2017", ispred koga se okupljenima obratila predsednica KUD-a Jelena Đurić.

"Opština Zvečan je oduvek svima bila dobar domaćin i nadam se da će naši gosti slikari uživati u narednih sedam dana u srdačnom gostoprimstvu i stvarati svoja vredna umetnička dela. Ovakva manifestacija zahteva i dobar tim , a u tom timu bili su i oni koji su začetnici ove manifestacije - ÄŒaslav Milisavljević, Branislav Bane Ilić i Milan Mihajlović", istakla je Đurić.

Predsednik opštine Zvečan, Vučina Janković je naglasio da eć 21 godinu zaredom mnogi umetnici i njihovi prethodnici stvaraju divna dela, pišu pesme i da opština iz godine u godinu ovaj kulturni događaj podiže na viši nivo.

Predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević istakao je da mu je čast što ima priliku da otvori kulturnu manifestaciju koja ima dugogodišnju tradiciju, naglasivši da je likovna kolonija u okviru manifestacije "Sokolica" iznedrila sve ostale likovne kolonije koje se danas održavaju na prostorima Kosova i Metohije.

ÄŒlan organizacionog odbora i selektor kolonije, ÄŒaslav Milisavljević, je predstavio ovogodišnje učesnike likovne kolonije i istakao da se na ovakav način upotpunjuje kultura i neguju lepe navike.

Istaknuti pesnik i novinar, Milan Mihajlović, prošlogodišnji dobitnik priznanja "Pesničko uspenije" se prisutnima predstavio svojim stihovima uz pratnju i podršku frulaša Jovice Arsenijevića, kao i gitare. Mihajlović je prisutne upoznao sa programom manifestacije, predviđenim za naredne dane, u okviru kojeg će umetnici učestvovati u brojnim aktivnostima i sadržajima, kao što su posete manastirima, jezeru Gazivode, pesničkim susretima.

Učesnici ovogodišnje likovne kolonije “Sokolica 2017”, između ostalih su: Irina ÄŒernjaviski-Šantrić iz Beograda, Cica Stojanović iz Beograda, Cvetanka Gričareva iz Bugarske, Maja Dodik iz Banjaluke, Svetislav Ludoški iz Zrenjanina, Branislav Bane Ilić iz Zvečana, Miomir Vemić iz Nikšića i mnogi drugi.

Među pesnicima koji će biti učesnici manifestacije najavljeni su : Radomir Stojanović iz Prištine, Risto Vasilevski iz Smedereva, Živojin Rakočević iz Gračanice, Novica Sovrlić iz Kosovske Mitrovice, Nenad Jero Radenković iz Zvečana ...

Organizator manifestacije “Sokolica 2017” je KUD Zvečan, a pokrovitelji događaja opština Zvečan i Kancelarija za KiM Vlade Republike Srbije.

Manifestacija traje do 29.avgusta.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva