:

:

TV Most

clock

Mart 01, 2018   12:05

0

226

Svečano otvoren hotel "Hilton" u Beogradu

Predsednik Aleksandar Vučić je presekao vrpcu zajedno sa premijerkom Anom Brnabić, ministrom turizma Rasimom Ljajićem, gradonačelnikom Beograda Sinišom Malim, ambasadorom SAD Kajlom Skotom, potpredsednikom kompanije "Hilton" za Evropu Johem-Janom Šlajferom, predstavnikom kompanije ''Belaga Management Belgrade'' Zlatkom Zdunjićem i generalnim menadžerom "Hilton Belgrade" Nikolasom Huvertom. 

Hotel "Hilton Belgrade" sa pet zvezdica ima 242 sobe, uključujući i 19 apartmana, a raspolaže sa 656 kvadrata prostora za sastanke, kao i balskom dvoranom. 

Hotel ima sobe za spa tretmane, saunu, fitnes centar, kao i "Two Kings" restoran u kome se poslužuju srpska i internacionalna jela. 

Pored toga, na poslednjem spratu nalazi se "Sky lounge", čija se ponuda zasniva na azijskoj kuhinji.

"Hilton" je vodeća svetska kompanija za ugostiteljstvo sa portfolijom od 14 svetskih brendova, koji obuhvataju više od 5.100 nekretnina sa gotovo 838.000 soba u 103 zemlje širom planete. 

Kamen-temeljac položen je u aprilu 2016. godine.

"Hilton" na osam spratova, sa podzemnom garažom, nalazi se na uglu Ulica Kralja Milutina i Kralja Milana.

Kako je ranije rečeno, u hotelu će biti zaposleno oko 300 ljudi, a izvođači radova bile su uglavnom firme iz Srbije.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ocenio je da je Beograd otvaranjem hotela "Hilton" postao evropska i svetska metropola.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je zahvalio predstavnicima "Hiltona" i zaposlenima u beogradskom hotelu i poželeo, i jednima i drugima, da na njemu dobro zarade.

"Beograd je od danas vaš grad i vi ste njegovi i zahvaljujem vam što ste ga prepoznali i uložili novac i stavili naš grad na veliku mapu ugodnosti, dobrih usluga i luksuza", rekao je Vučić.

Kako je naveo, obezbedili su Beogradu sjaj, a kada im se pridruže i drugi ulagači, "neće mu biti granica".

Na početku obraćanja Vučić je rekao da je u januaru ove godine u odnosu na januar 2017. broj turista u Beogradu veći za 11,2 odsto, a broj noćenja za 19 procenata, te poručio da Beograd, između ostalog i sa ovakvih hotelom, postaje suštinski evropska i svetska metropola.

 

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva