:

:

TV Most

Foto: Tanjug

clock

Maj 17, 2015   22:52

0

144

Svečanim defileom počela Pesma Evrovizije

Sve delegacija prodefilovale su, uz prisustvo velikog broja novinara iz čitavog sveta, kao i više hiljada Bečlija, crvenim tepihom koji je bio postavljen na trgu ispred skupštine grada Beča. Trg ispred Većnice, koji je ne samo politički centar Beča, već i jedno od brojnih znamenja grada, bio je u znaku Evrosonga, a na njemu će i narednih dana sve biti u znaku ovog velikog takmičenja, pošto se od sutra, na tom mestu, otvara “Evrovizijsko selo” na kojem će biti organizovano druženje fanova i javno gledanje sva tri takmičenja.

Policija je zatvorila za saobraćaj ovaj deo grada, jer su mnogi fanovi više sati pre dolaska pevača čekali na puštanje na ulazak u areal namenjen za njih.

Defile na crvenom tepihu dugom 200 metara započeo je prošlogodišnji pobednik Evrovizije Končita Vurst, a zatim su počele da pristižu delegacije, neke autobusima, a neke taksijem. Na putu do Većnice pevači su zastajali da bi davali kratke izjave prisutnim novinarima, koji su pokušali da, dva dana pred prvo polufinale, saznaju još koji detalj. Defile je zbog toga trajao puna tri sata, što za fanove nije bilo dugo, imajući u vidu da su neumorno prizivali svoje omiljene pevače. Članovi delegacije, ali i pevači bili su svečano obučeni, a prema oceni austrijskih novinara, „pobednica“ na crvenom tepihu bila je predstavnica Srbije Bojana Stamenov, koja se odlučila da na prijem ide u dugoj crvenoj haljini, koja je privukla pažnju svih prisutnih. Gradonačelnik Beča Mihael Hojpl, zajedno sa generalnim direktorom austrijske državne televizije (ORF) Aleksandrom Vrabecom i šefom Evropske unije javnih emitera (EBU) Jon Olom Sandom pozdravio je delegacije iz 40 zemalja.

Na prijemu su pevali Bečki dečaci, koji su najpre izveli “Odu radosti”, himnu Evrovizije, a zatim je gradonačelnik na engleskom prisutnima rekao da će se Beč ponovo predstaviti kao moderan, liberalan grad. “Beč je, kao i Evrosong, simbol tolerancije”, poručio je Hojpl. Predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije veoma je prihvaćena od strane medija, a to je još jednom pokazao defile, tokom kojeg su joj gotovo na svakom metru zaustavljali radi izjave.

Takođe, i prisutni fanovi Evrovizije posebno su pozdravili Bojanu Stamenov, kako glasno uzvikujući njeno ime, tako i pevajući pesmu Milana Stankovića “Ovo je Balkan” sa Evrovizije od pre pet godina. U delegaciji Srbije, koju u Beču predvodi Saša Mirković, na crvenom tepihu, bila je prisutna i pobednica Evrovizije 2007.godine Marija Šerifović.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva