:

:

TV Most

clock

Novembar 12, 2017   12:05

0

248

Svečana akademija povodom 120 godina od osnivanja "Privrednika"


Miodrag Linta je saopštio da je svečanoj akademiji prisustvovao kao izaslanik predsednika Srbije Aleksandra Vučića.




Društvo "Privrednik" osnovano je 1897. godine u Zagrebu, a svečana akademija je održana juče u Hrvatskom glazbenom zavodu.



Među više od 400 zvanica bili su i mitropolit zagrebačko-ljubljanski Porfirije, poslanici u Hrvatskom saboru iz reda srpske zajednice Milorad Pupovac i Boris Milošević, ambasadorka Srbije u Zagrebu Mira Nikolić, predsednik Saveta za nacionalne manjine Hrvatske Aleksandar Tolnauer.



Linta je, kako je naveo u saopštenju, prisutnima preneo pozdrave i čestitke predsednika Vučića povodom velikog jubileja.



Takođe je rekao da će Srbija nastaviti da pruža pomoć i podršku Srbima u Hrvatskoj, da ima apsolutnu volju da se pokrene rešavanje otvorenih pitanja između dve države i da je iskreno zainteresovana za sprovođenje Deklaracije o unapređenju odnosa između Srbije i Hrvatske koju su prošle godine potpisali Vučić i hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović.



Predsednik SPD "Privrednik" Nikola Lunić uručio je ugovore o stipendiranju novoj generaciji Privrednikovih stipendista tj. za 33 srpska učenika i studenta slabijih materijalnih mogućnosti.



U kulturno-umetničkom programu nastupili su između ostalog glumac Bogdan Diklić, pevačica etno-muzike Biljana Krstić i "Bistrik Orkestar" i pesnik Enes Kišević.




 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva