:

:

TV Most

Foto: Foto RTS

clock

Maj 03, 2018   12:05

0

190

Sve više gostiju u Ribarskoj banji

Tople lekovite vode u čijim blagodetima su uživali i kraljevi, prepoznatljiva banjska arhitektura, umivena i doterana, prelepa priroda. Novi sadržaji prilagođeni potrebama savremenog čoveka i ljubazni domaćini, razlozi su zbog kojih se u Ribarsku banju dolazi, a ne kao nekada isključivo zbog lečenja i rehabilitacije.

Gosti banje kažu da su ovde zbog lepe prirode i vremena a da odu i do spa centra.

Letnju sezonu praktično su tokom protekla dva praznična dana otvorili brojni izletnici i gosti .

"Sve radi, vreme nam hvala Bogu ide na ruku i mislim da će sezona biti dobra ako nas vreme posluži", kaža Borko Bradić iz SB "Ribarska banja"

"Ima gostiju evo vidite i sami, sezona je počela ranije nego obično. Evo vidite iz Beograda, Novog Sada, Kruševca, sa svih strana", kaže Mirjana Stošić iz sela Ribare

Poslednjih godina sve više gostiju bira smeštaj u seoskim domaćinstvima a na relaksaciju ili terapiju odlaze u samu banju .

"Već 10 godina dolazim. U Americi živim 43 godine. Ovde mi je divno. kao da sam u kući. Priroda je izvanredna zato i dolazim", kaže Miroslav Ilić, gost iz Amerike.

Kao i svake i ove godine tokom leta traži se mesto više. Nedovoljan broj smeštajnih kapaciteta u samom banjskom krugu i sve veće interesovanje gostiju pružili su šansu meštanima okolnih sela da dodatno zarade. Samo u selu Ribare od 230 domaćinstava svako treće bavi se turizmom.

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva