:

:

TV Most

clock

Oktobar 20, 2017   12:05

0

227

Sve spremno za vežbu "Sloboda 2017"


Brigadni General Duško Žarković kaže za RTS da će građani imati priliku da vide prikaz dela operativnih sposobnosti Vojske Srbije, te da će se izvoditi radne aktivnosti – prinudno prizemljenje otetog vazduhoplova, prikaz borbenog traganja i spasavanja, rešavanje talačke situacije.



Imaćemo dejstvo naših specijalnih snaga u oslobađanju građana, odnosno u rešavanju talačke situacije na objektima koji su izgrađeni upravo za ovaj prikaz, rekao je Žarković. 


Biće predstavljen i Projekat 1.500 - projekat opremanja naših jedinica najsavremenijim naoružanjem i vojnom opremom.



"To znači da su naši vojnici opremljeni opto-elektronskim sredstvima, naoružanjem i zaštitnim sredstvima, da predstavljaju vojnike 21. veka i da idemo rame uz rame sa svim ostalim jedinicama sveta", rekao je Žarković i objasnio da je reč o vojnicima u crnoj uniformi, sa specijalnim naočarima.



Ta oprema našim jedinicama omogućava da noću može da gleda isto kao i danju. To je najnovije što do sada nismo imali u našem naoružanju, istakao je Žarković.



Pored naoružanja Vojske Srbije, kojim su opremljene naše jedinice, biće prikazan i deo iz proizvodnog programa domaće namenske industrije.



Leteće oko 30 helikoptera i aviona, među kojima i avioni "orao", "galeb 4", "lasta", helikopteri "gazela", "HT-40", najnoviji helikopter "HT-49", kao i novi "migovi 29".



Deo "migova" će biti izložen na pisti, tako da građani mogu da priđu i vide kako oni izgledaju, rekao je Žarković i dodao da će neko od njih možda imati priliku i da uđe u letelicu i vidi kako izgleda kabina.



Ističe da je i ruska akro-grupa "Striži" došla da uveliča ovu svečanost.



"Ovo je prvi nastup ove akro-grupe sa ovim programom van teritorije Rusije, zaista je zanimljivo i ima šta da se vidi", naveo je Žarković i pozvao građane da dođu u Batajnicu.



Ističe da je reč o jedinstvenom događaju koji ne bi trebalo propustiti.



Program će trajati dva sata, od 12 do 14 časova, a kapije se otvaraju u devet sati.



Iz centra Batajnice do aerodroma je organizovan autobus, a građanima se savetuje da ne pokušavaju svojim vozilima da dođu do aerodroma jer će put biti blokiran.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva