:

:

TV Most

clock

Januar 13, 2015   15:49

0

278

Sve spremno za početak rada bolnice

Tim povodom predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić svečano će sutra u 10 časova otvoriti novu bolnicu u gnjilanskom kraju, što će biti i njegova prva poseta kao premijera Kosovskom pomoravlju.


U toku su poslednje pripreme za sutrašnji početak rada u prvoj fazi Ginegološko-akušerskod odeljenja u Pasjanu, objekt će imati porođajnu salu, dečiji boks, operacionu salu sa intezivnom negom, kaže za naš program direktor bolnice dr Zoran Šarac. Za opremanje ovog objekta Vlada Srbije izdvojila je 35 miliona dinara.


Doktor Šarac kaže da pristigla oprema zadovoljava osnovne ulove za nesmetani početak rada, a u ovoj fazi će biti angažovano oko 50 zdravtvenih i pomoćnih radnika .


Rusko-srpski humanitarni centar u Nišu poklono je zdravstvenom centu u Pasjanu agregat jačine 120 kv, što će biti dovoljno za stabilno napajanje električnom energijom objekta, čija je korisna površina oko 2 hiljade kvadratnih metara.


Inače žene iz Kosovskog pomioravlja se već 16 godina porađaju mahom u Vranju, koje je od nekih mesta udaljeno i više od 80 kilometra. Početak rada ginegološko-akušerskog odeljenje sa porođajnom salom rešiće jedan od ključnih problema sa kojima se Srbi suočavaju u ovom kraju.

Izvor: TV Puls

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva