Vesti
Sve spremno za jubilarni Kopaonik biznis forum

18:15, 27.02.2018

|

Izvor: RTV, Tanjug

Sve je spremno za jubilarni "srpski Davos", 25. Kopaonik biznis forum, koji će od 4. do 7. marta okupiti više od 1.000 učesnika i panelista, a specijalni gost foruma je najpoznatiji evropski futurolog Magnus Lindkvist, najavili su danas organizatori.
arhivska fotografija

Posebni gosti koji se očekuju na Kopaonik biznis forumu su predsednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić, guverner Jorgovanka Tabaković i predsednik SANU Vladimir Kostić, izjavio je na konferenciji za medije predsednik Saveza ekonomista Srbije i predsednik Programskog odbora KBF-a Aleksandar Vlahović.


Vlahović je istakao da će Kopaonik biznis forum ove godine trajati četiri dana i da će početi 4. marta uveče specijalnim događajem o digitalnoj ekonomiji, a biće završen obraćanjem premijerke Ane Brnabić 7. marta.


Četvorodnevni forum će, kako je rekao, imati izuzetno kvalitetan program sa 152 učesnika, 22 panela, tri plenarne sesije, šest specijalnih događaja i tri posebna obraćanja. Dodao je da je za KBF do sada registrovano oko 110 novinara.


Vlahović je naglasio da je Kopaonik biznis forum najznačajniji takav događaj u ovom delu Evrope i da se njegov kvalitet svake godine podiže kako bi se napravila platforma za kritičku raspravu i analizu.


Predsednik Udruženja korporativnih direktora Srbije Dragan Đuričin je istakao da Srbija mora više da se osloni na usluge većeg stepena dodate vrednosti, koje se odnose na obrazovanje, nauku, zdravstvenu zaštitu i veštine programiranja, ali i da veću pažnju posveti digitalnoj transformaciji pre svega u domenu industrije.

<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design