:

:

TV Most

Foto: B92

clock

April 20, 2018   12:05

0

206

Sve spremno za 31. Beogradski maraton i novi rekord


Grad je u potpunosti spreman za novi spektakl, najavio je gradonačelnik Siniša Mali.



Prema programu održaće se tri trke, u maratonu (40 kilometara), polumaratonu (21 km) i Trci zadovoljstva (5 km).



"Grad Beograd je u potpunosti spreman za spektakl, uz rekordan broj učesnika iz rekordnog broja zemalja. Iz godine u godinu pomeramo rekorde, ne samo zbog promocije sporta i zdravog života, već i zbog primata Beograda kao najboljeg turističkog grada u ovom delu Evrope", rekao je Mali na konferenciji za medije u Skupštini Grada. 



Mali je dodao da i da će trčati preko 400 osoba sa invaliditetom, kao i trudnice, majke sa malom decom, što daje posebnu draž Maratonu. 



"Pozivam sve građane da nam se sutra pridruže. Biće lako vreme i svi preduslovi su tu da se pošalje prava slika Beograda", kaže Mali. 



Drugi put trčaće se trasom preko reke Save, odnosno preko novog mosta, pa je zbog toga zadovoljstvo izrazio direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić. 



"Ove godine ima mnogo uspona i biće interesantna trka, pravi spektakl se očekuje",naveo je Nikolić. Kako je naglasio, između 7.200 i 7.300 trkača se očekuje u maratonu i polumaratonu, kao i oko 20.000 u Trci zadovoljstva. 



Promoter maratona Halid Hanuči srećan je što će biti deo velikog događaja u Beogradu. "Drago mi je što sam ovde, posebno kada vidim istorijat manifestacije, koliko znači za Beograd i Srbiju", rekao je Hanuči. 



Maratonski olimpijac Damir Živanović istakao je da je spreman da pobedi u polumaratonu rečima da je naporno trenirao tri meseca. Direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac otkrio je da će biti održan koncert na novom mostu na Adi. 



"Bićemo im podrška u najtežem delu za trčanje. Impresioniran sam organizacijom i logistikom maratona", kaže Tasovac. Beogradski maraton startuje u subotu u 10 sati ispred crkve Svetog Marka.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva