:

:

TV Most

clock

Septembar 13, 2018   09:59

0

258

Sve radimo da sprečimo članstvo Kosova u Interpolu


Stefanović je na TV Pink rekao i da KiM već može da sarađuje sa Interpolom jer je deo Srbije, a i kao protektorat ima pristup svim poternicama preko Kancelarije Unmika.



Naglasio je da će Srbija pokušati da skine tu tačku sa dnevnog reda Generalne skupštine Interpola koja se održava u Ujedinjenim arapskim emiratima (UAE), a ukoliko u tome ne bude uspela, pokušaće u proceduri da pokaže da je to loše za Interpol.



"Velike sile koriste sve resurse i veliki je pritisak, nude zemljama da plate sve troškove samo da njihovi predstavnici dođu i glasaju za članstvo" (Kosova), rekao je Stefanović.



Ministar je podsetio da je prošla sednica Generalne skupštine Interpola održana u Kini, koja nije dala mogućnost prištinskim vlastima da dođu na skup i da se pitanje članstva Kosova uvrsti u dnevni red.



On je podsetio da pojedine zemlje pokušavaju da ubace Kosovo u što više međunarodnih institucija u momentu kada predsednik Srbije pokušava da pronađe trajno rešenje za kosovsko pitanje.



Stefanović je još rekao da je šefa Interpola Menga Hongveja tokom nedavne posete Beogradu upoznao s bezbednosnom situacijom u regionu.



Naveo je i da je Generalni sekretarijat Interpola povukao 20 poternica, ali da je Srbija zahvaljujući dobroj saradnji s predsednikom Interpola uspela te poternice da vrati u sistem. To su poternice za ubistva, silovanja, zločine, dodao je Stefanović.


Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva