:

:

TV Most

clock

Oktobar 19, 2015   12:05

0

117

Sve o dijalogu Beograd - Priština sutra u Beogradu

Na Konferenciji će biti predstavljen i "Prikaz dijaloga između Beograda i Prištine" i infografik, koji prikazuje sve do sada održane runde dijaloga u Briselu i dogovore koji su u tom procesu postignuti.

Težište konferencije, kako se navodi u saopštenju organizatora, jeste Briselski dijalog Beograda i Prištine i njegov odnos prema procesu evropskih integracija na Zapadnom Balkanu.

Na konferenciiji će, kroz tri tematske sesije, glavni akteri ovog procesa, stručnjaci i predstavnici civilnog društva razgovarati o različitim aspektima i fazama pregovaračkog procesa.

Konferenciju će otvoriti ambasador Nemačke u Srbiji Aksel Ditman, a uvodno izlaganje imaće istraživač na Londskoj školi ekonomije i politickih nauka (LSE) Džoana Hanson.

Među potvrđenim učesnicima su i direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić, oficir za vezu Beograda u Prištini Dejan Pavićević, poslanik u Skupštini Srbije i nekadašnji glavni pregovarač u tehničkom dijalogu Borislav Stefanović, zamenik predsednik kosovske vlade Branimir Stojanović, poslanik u kosovskom parlamentu Iljir Deda, predsednik Instituta Demokratija za razvoj Leon Malazogu i drugi.

Učesnicima će se obratiti i direktor Konrad Adenauer Fondacije u Beogradu Norbert Bekman-Dirkes i predsednik Centra za savremene politike Nemanja Todorović Štiplija.

Diskusija je podeljena u tri sesije - "Od tehničkog do političkog dijaloga: počeci, obim i značaj dijaloga pre Briselskog sporazuma", "Sporazum u praksi: učestvovanje građana u sprovodenju Briselskog sporazuma", "Briselski sporzum: Ključna tačka u dijalogu Beograda i Prištine i njegov značaj za dalje pregovore. Koliko je važna implementacija Briselskog sporazuma za evropske integracije Zapadnog Balkana?".

Infografik i "Prikaz dijaloga izmedu Beograda i Prištine", u izdanju Centra savremene politike uz podršku Fondacije Konrad Adenauer, predstavništva u Beogradu imaju za cilj da pregovarački proces Beograda i Prištine predstave na vizuelni nacin, jednostavno i koncizno.

Konferencija će biti održana u hotelu Falkenštajner u Beogradu, 20. oktobra s početkom u 8.30 časova.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva