Vesti
Sve ćemo uraditi da se rode generacije koje neće pamtiti rat

14:11, 20.10.2017

|

Izvor: RTS

Moramo da budemo jaki da bismo bili poštovani i da bi se čula naša reč, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić obraćajući se prissutnima u Batajnici na prikazu "Sloboda 2017".


Vučić je poručio da je danas veliki dan za Beograd i da mu se čini da ima nebeske pravde u tome što je Beograd oslobođen baš 20. oktobra 1944. godine, jer su tri godine ranije, nacistički okupatori pobili i streljali hiljade ljudi."Od te smrti i užasa oslobodili smo se 20. oktobrta", rekao je Vučić i nadeo da se nada da smo se zauvek oslobodili one vrste ludila koja smatra da je opravdano ubijati u ime rase, nacije ili ideologije.


Rekao je da cela ta nakaradna filozofija više ne važi i da „nećemo na nju nikada da pristanemo"."Nama je naš život neprocenjivo dragocen i vredan i bićemo dovoljno snažni da nikome ne dozvolimo da ga potceni i da ga uzme", rekao je predsednik Srbije.Kako je rekao, na dan kada se rat završio, "poručujemo da nam je osnovna namera da se nikad više ne nastavi".Ističe da je Srbiji potrebna stabilnost, razvoj i rast a da je mir osnovni uslov za to."Sve ćemo uraditi da se rode i umru generacije koje neće pamtiti rat i koje će misliti dobro o sebi a ne loše o drugima, one koje će poštovati a ne potcenjivati", rekao je Vučić.


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design