:

:

TV Most

Foto: Novosti

clock

Mart 02, 2015   18:57

0

233

Svakog dana po topli obrok


Prostorija u kojoj je smeštena Narodna kuhinja u severnom delu Kosovske Mitrovice je, oko 10 sati kada počinje podela obroka, puna onih koji ovde dodju po topli obrok. Mnogi od njih više od deset godina ovde se hrane i imaju samo reči hvale, kako za osoblje koje ovde radi, tako i za hranu za koju kažu da je dobra i raznovrsna.

„Kuhinja je fenomenalna, hrana je dobra, ima i mesa i voća. Šta da radimo, dobro je što ovo imamo“, kažu korisnici usluga Narodne kuhinje zahvaljujući opštini Kosovska Mitrovica i državi Srbiji koja brine o njima.

Korisnici Narodne kuhinje uglavnom su stari i bolesni, a mnogi od njih nemaju nikakva ili minimalna primanja koja, kako kažu, jedva da pokrije troškove lekova a kamoli da prehrani ostale, uglavnom nezaposlene, članove porodice.

„Počeli smo sa 60 obroka dnevno a kako u Narodnu kuhinju dolazi sve veći broj korisnika, sada podelimo i po 80 toplih obroka. Hrana se sprema u Studentskom domu, ima je u dovoljnim količinama, ima mesa, voća“, kaže Ljubiša Kostić, šef Narodne kuhinje i dodaje da se hrana deli od ponedeljka do subote, što znači šest obroka nedeljno.

Nedeljom Narodna kuhinja ne radi, korisnici se toga dana sami snalaze za obrok.

„Šta je jedan u odnosu na prethodnih šest kada imamo kuvanu hranu, meso i voće“, poručuju korisnici.

Sve to sa svojim malim primanjima ne mogu priuštiti sebi i svojoj porodici.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva