:

:

TV Most

clock

Januar 15, 2016   12:05

0

118

Suzavac u Beloj Crkvi

Poslanik SNS u Skupštini Srbije Željko Sušec rekao je Tanjugu da su demokrate i predstavnici LSV pokušali da blokiraju rad skupštine, pretili ljudima i "otvoreno stali protiv demokratije".

"Demokrate i ligaši su ispred zgrade opštine doveli oko 100 pristalica, koji protestuju kako bi sprečili održavanje sednice. Oni su fizički nasrnuli na naše odbornike i koalicione partnere, a u skupštinskoj sali prevrću stolove", rekao je Sušec.

Sušec objašnjava da je sednica Skupštine opštine Bela Crkva, na kojoj je trebalo da bude utvrđena nova skupštinska većina, koju će činiti SNS i JS, bila sazvana u zakonskom roku:

"Ali, Pajtićeve demokrate ne prezaju ni od čega, samo da ne bi izgubili vlast. Bacili su demokratiju pod noge", ocenio je Sušec.

On je istakao da su suzavac bacili odbornici LSV i DS.

Predsednik DS u Beloj Crkvi Željko Crnogorac rekao je da su odbornici juče dobili poziv da prisustvuju vanrednoj sednici.

On tvrdi da im jutros nije dozvoljeno da uđu u zgradu Skupštine opštine i da su naprednjaci prskali biber sprej na njih kako ne bi prisustvovali sednici.

DS i LSV smatraju, kaže, da su prekršeni članovi Poslovnika Skupštine opštine Bela Crkva, kao i Zakona o lokalnoj samoupravi i pozivaju premijera Aleksandra Vučića da uvede red i odmah raspiše izbore.

Crnogorac navodi da je inicijativu za smenu predsednika opštine podržalo samo 11 odbornika.

U opštini Bela Crkva na vlasti je koalicija predvođena DS, LSV i Jedinstvenom Srbijom, čiji je potpredsednik nedavno prešao u SNS.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva