:

:

TV Most

Foto: novosti.rs

clock

April 19, 2018   15:48

0

359

Suvi Do: Albanci napali porodicu Jakšić


Jakšići su za našu televiziju izjavili da su na minut zastali kraj puta, kada je desetak Albanaca izašlo iz obližnje zgrade, izvuklo ih iz auta i uz psovke počelo da udara. 



,,Oborili su me na zemlju, kaže Branko i udarali pesnicama. Nisu poštedeli ni moju suprugu”. Preplašena deca izašla su iz auta i posmatrala kako njihovi roditelji trpe torturu.



,,Psovali su nam majku srpsku i pretili sve vreme”, kaže Branko, koji od udaraca ima modrice po licu, kao i njegova supruga.



Od  težih posledica spasio ih je nepoznati stariji Albanac, koji je naišao i sprečio napadače da nastave sa daljim ižvljavanjem.



Slučaj je prijavljen policiji.Šef operative KPS-a za region sever Željko Bojić potvrdio je za TV Most da  se napad dogodio i dodao da je po nalogu nadležnog tužioca slučaj okvalifikovan kao napad sa lakšim telesnim povredama. Istraga je u toku.



Napad na porodicu Jakšić dodatno je uznemirio Srbe iz Suvog Dola, koji su sve češće meta provokacija, vređanja i napada Albanaca koji žive u selima u okruženju. 



Iz sela Suvi Do već dvadeset godina konstantno stižu informacije o ugroženosti Srba u ovom selu od strane komšija Albanaca.


Izvor: TV MOST

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva