:

:

TV Most

clock

Jul 26, 2015   12:05

0

242

Sutra vanredna sednica Skupštine Srbije

Tim predlogom zakona, predviđa se maksimalni broj zaposlenih u jedinicama lokalne samouprave, sistemu državnih organa, sistemu javnih službi, sistemu autonomne pokrajine. Kako je navedeno u obrazloženju, smanjenje broja zaposlenih u narednom trogodišnjem periodu bi trebalo da dovede do smanjenja rashoda za zarade zaposlenih sa sadašnjih 11,8 odsto na nivo od osam odsto BDP godišnje.

Na dnevnom redu sednice su i predlozi Zakona o posebnim uslovima prodaje određenih nepokretnosti u svojini Republike Srbije, Zakona o obavljanju plaćanja pravnih lica, preduzetnika i fizičkih lica koja ne obavljaju delatnost, izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama i Zakona o javnom dugu.

Poslanici će raspravljati i o izmenama i dopuni Zakona o rokovima izmirenja novčanih obaveza u komercijalnim transakcijama, predlogu Zakona o Registru zaposlenih, izabranih, imenovanih, postavljenih i angažovanih lica kod korisnika javnih sredstava, Zakona o prevozu tereta u drumskom saobraćaju i Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju, kao i izmenama i dopunama dva finansijska ugovora između Srbije i Evropske investicione banke za Projekat Klinički centri.

Na dnevnom redu su predlozi zakona iz oblasti obrazovanja: Predlog zakona o udžbenicima, predlog izmenama Zakona o visokom obrazovanju i izmena Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva