:

:

TV Most

clock

Maj 09, 2015   12:05

0

141

Sutra vanredna sednica Biroa službi bezbednosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zakazao je za sutra u 13 sati vanrednu sednicu Biroa za koordinaciju službi bezbednosti povodom situacije u Makedoniji, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Na granicu sa Makedonijom upućene su danas dodatne bezbednosne snage, a u popodnevnim časovima ka jugu Srbije pošli su i pripadnici Protivterorističke jedinice (PTJ).

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović pošao je u bazu Žandarmerije Ristovac kod Vranja, rečeno je Tanjugu u kabinetu ministra.

Ministar je prethodno obavestio premijera Vučića da su na granicu sa Makedonijom upućene dodatne bezbednosne snage kao i da je u Kopnenoj zoni bezbednosti pojačano prisustvo pripadnika Žandarmerije.

Stefanović je razgovarao sa makedonskom ministarkom unutrašnjih poslova Gordanom Jankuloski o trenutnoj situaciji u Makedoniji i obavestio je o tome da su upućene dodatne policijske snage na granicu sa Makedonijom, a Tanjugu je to potvrđeno u kabinetu ministra.

Kako je rečeno, ministar će s makedonskom koleginicom biti u kontaktu tokom celog dana i razgovaraće o daljoj situaicji.

RTS saznaje da je 450 pripadnika Žandarmerije raspoređeno u kopnenoj zoni bezbednosti, uz administrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom.

U jutrošnjoj akciji makedonske policije protiv naoružane grupe ljudi u Kumanovu, kako javljaju mediji, poginulo je tri policajca, a više njih povređeno.

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva