:

:

TV Most

clock

Maj 25, 2017   12:05

0

131

Sutra sednica Skupštine Srbije, ali je pomerena za popodne

Ona je trebala da počne u 10 sati, međutim, otkazana je, a nova je zakazana za 15.30. Kako je Tanjugu rečeno nova sednica imaće isti dnevni red sa 21 tačkom. Na dnevnom redu sednice, između ostalog, biće potvrđivanje Sporazuma Saveta ministara Albanije, Saveta ministara BIH i vlada Makedonije, Crne Gore, Srbije i Slovenije o osnivanju Balkanskih vojnomedicinskih snaga.

Poslanici bi trerbalo da potvrde i Memorandum o razumevanju Srbije i Ujedinjenih nacija o pružanju doprinosa u resursima multidimenzionalnoj integrisanoj misiji UN za stabilizaciju u Centralnoafričkoj Republici (MINUSCA).

Na dnevnom redu su i sporazumi Srbije i Belorusije o vojno-tehničkoj saradnji, Srbije i Slovačke o saradnji u oblasti odbrane, Vlade Srbije i Vlade ÄŒeške o zaštiti ratnih grobova i vojnih memorijala i izmena Sporazuma Vlade Srbije i Ruske Federacije o međunarodnom drumskom saobraćaju.

Na dnevnom redu je i Predlog odluke o Nacionalnom programu javne železničke infrastrukture za period od 2017. do 2021. godine.

Trebalo bi da bude razmatran i zakon o potvrđivanju sporazuma Vlade Srbije i Vlade Specijalne administrativne regije Hong Kong o vazdušnom saobraćaju, kao i sporazuma Srbije i Hrvatske o prenosu nadležnosti za pružanje usluga u vazdušnom saobraćaju, koje je podnela Vlada Srbije.

Skupština će razmatrati i sporazume o statusu i funkcijama Međunarodne komisije za nestala lica i o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva