Vesti
Sutra se otvara 74. Mostra

10:57, 29.08.2017

|

Izvor: Beta

Reditelji iz 10 zemalja predstaviće 21 film u nadmetanju za "Zlatnog lava" na 74. filmskom festivalu u Veneciji koji se otvara sutra.

Crvenim tepihom će proći Džejn Fonda i Robert Redford, kao i Met Dejmon, Itan Hok, Dženifer Lorens, Helen Miren, Frensis Mekdormand, Havijer Bardem, Mišel Fajfer i drugi.

Fonda i Redford će 1. septembra dobiti "Zlatnog lava" za životno delo, a van konkurencije će biti prikazan film "Our souls at Night" reditelja Riteša Batre, u kom oni igraju glavne uloge.

Na Mostri će u takimčarskom programu biti prikazani filmovi pet Amerikanaca, četiri Italijana, dva Britanca, tri Francuza, dva Kineza i po jednog meksičkog, australijskog, izraelskog, libanskog i japanskog reditelja.

Ovogodišnju Mostru otvoriće film "Downsizing" američkog reditelja Aleksandera Pejna, koji će biti prikazan van konkurencije.

Medju najiščekivanijima je film "Suburbicon", najnovije rediteljsko ostvarenje Džordža Klunija Scenario potpisuju Kluni i braća Koen, a glavne uloge tumače Met Dejmon i Džulijen Mur.

Potencijalni hitovi su i filmovi "Mother!" Darena Aronofskog i "The Shape of Water", koji je režirao Giljermo del Toro.

Festival će 9. septembra zatvoriti film "Outrage Coda" japanskog reditelja Takešija Kitana.

Reditelji Mišel Franko, Edgar Rajt i Tajvanac Jonfan kao i glumice Rebeka Hol, Ana Muglalis i Žasmin Trinka biće članovi žirija kojim će ove godine predsedavati američka glumica Anet Bening.

Mostra je pored filmskog festivala u Kanu i Berlinu, jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design