:

:

TV Most

clock

Avgust 29, 2017   12:05

0

279

Sutra se otvara 74. Mostra

Crvenim tepihom će proći Džejn Fonda i Robert Redford, kao i Met Dejmon, Itan Hok, Dženifer Lorens, Helen Miren, Frensis Mekdormand, Havijer Bardem, Mišel Fajfer i drugi.

Fonda i Redford će 1. septembra dobiti "Zlatnog lava" za životno delo, a van konkurencije će biti prikazan film "Our souls at Night" reditelja Riteša Batre, u kom oni igraju glavne uloge.

Na Mostri će u takimčarskom programu biti prikazani filmovi pet Amerikanaca, četiri Italijana, dva Britanca, tri Francuza, dva Kineza i po jednog meksičkog, australijskog, izraelskog, libanskog i japanskog reditelja.

Ovogodišnju Mostru otvoriće film "Downsizing" američkog reditelja Aleksandera Pejna, koji će biti prikazan van konkurencije.

Medju najiščekivanijima je film "Suburbicon", najnovije rediteljsko ostvarenje Džordža Klunija Scenario potpisuju Kluni i braća Koen, a glavne uloge tumače Met Dejmon i Džulijen Mur.

Potencijalni hitovi su i filmovi "Mother!" Darena Aronofskog i "The Shape of Water", koji je režirao Giljermo del Toro.

Festival će 9. septembra zatvoriti film "Outrage Coda" japanskog reditelja Takešija Kitana.

Reditelji Mišel Franko, Edgar Rajt i Tajvanac Jonfan kao i glumice Rebeka Hol, Ana Muglalis i Žasmin Trinka biće članovi žirija kojim će ove godine predsedavati američka glumica Anet Bening.

Mostra je pored filmskog festivala u Kanu i Berlinu, jedan od glavnih filmskih festivala u Evropi.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva