:

:

TV Most

clock

Mart 02, 2015   12:05

0

197

Sutra počinje Kopaonik biznis forum

Tema 22. Kopaonik biznis foruma je "Srbija 2015-30: Nova vizija industrijalizacije privrede i modernizacije društva".

Predsednik Saveza ekonomista Srbije Aleksandar Vlahović očekuje da će biznis forum istaći potrebu brzog restruktuiranja javnih preduzeća, jer je to kritična tačka za uspeh strukturnih reformi.

Vlahović je za Tanjug rekao da će neke od tema biti i da li je Srbiji neophodna "labavija" monetarna politika u situaciji kada imamo fiskalno odgovornu politiku, kao i da li vlada, povećanjem fiksnih investicija, može pozitivno da utiče na ekonomsku aktivnost i rast privrede.

"Interesovanje za Kopaonik biznis forum je iz godine u godinu sve veće. To je jedinstven događaj u našoj zemlji, jer na jednom mestu u tri dana, okuplja sve značajne činioce koji svojim delovanjem utiču na srpsku ekonomiju" , istakao je Vlahović.

On je posebno istakao da forum već godinama unazad promoviše kompanije s brzim rastom, koje svoj rast i razvoj zasnivanju na inovacijama.

"Tako nešto je potrebno našoj zemlji, rast na inovacijama a ne rast koji se temelji na nekim drugim pretpostavkama", ocenio je predsednik Saveza ekonomista.

Forum organizuju Savez ekonomista Srbije i Udruženje korporativnih direktora Srbije, a okupiće 550 učesnika, među kojima će biti i ambasadori, predstavnici međunarodnih finansijskih institucija i organizacija u Srbiji.

Zaključci Kopaonik biznis foruma biće upućeni Vladi Srbije, s namerom da ona na osnovu njih planira ekonomsku politiku i reformske mere.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva