Vesti
Sutra parastos deci ubijenoj u Goraždevcu

08:18, 12.08.2017

|

Izvor: TV Most

Sutra se navršava četrnaest godina od ubistva dvoje i ranjavanja četvoro dece iz Goraždevca na obali reke Bistrice.
koreni.rs
U crkvi Presvete Bogorodice i na groblju u Goraždevcu sutra će biti služen pomen Ivanu Jovoviću (19) i Panteliji Dakiću (12), ubijenim 13. avgusta 2003. godine, kada su nepoznate osobe iz automatskog oružja pucale na decu dok su se kupala na Bistrici.

Za taj zločin u kome su teško ranjeni i Đorde Ugrenović (20), Bogdan Bukumirić (14), Marko Bogićević (12) i Dragana Srbljak (13) još niko nije odgovarao, a Euleks je usled nedostataka dokaza zatvorio istragu koju je po dolasku na Kosovo preuzeo od UNMIK.

Pre nešto više od dve godine, u seriji napada na povratnike u Klini i incidenata u Goraždevcu, nepoznate osobe bacile su molotovljev koktel na spomen obležje srpskih žrtava rata i dece stradale na Bistrici.

Tada je jedino reagovala Eparhija raško prizrenska koja je ocenila da je rušenjem spomenika porodicama koje su izgubile bližnje tokom rata kao i u masakru na Bistrici nanet dodatni bol.

Krajem 2015. godine nepoznate osobe dodatno su oštetile spomenik, pucajući na njega. Kancelarija za Kosovo i Metohiju je nakon toga u februaru obnovila spomenik.

Napadači na srpsku decu koja su se kupala na reci 500 metara od centra sela, nikada nisu otkriveni uprkos obećanju tadašnjeg šefa UNMIK policije da će "prevrnuti svaki komad zemlje kako bi našao ubice", a nije pomogla ni nagrada od milion evra koju je ponudio UNMIK.
<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design