:

:

TV Most

clock

April 20, 2015   12:05

0

116

Sutra nova sednica, prvo o žičarama


Ta analiza treba da obuhvata sve bezbednosne uslove za postrojenje žičare i okolinu, a koji se odnose na projektovanje, izgradnju i rad. Rešenje kojim se odobrava rad žičare predstavlja uslov za otpočinjanje njenog rada, a rad, održavanje i kontrola obavezno se prilagođavaju tehničkim uslovima, kao i rizicima lokacije na kojoj se nalazi.

Odobrenje za rad donosi se na osnovu upotrebne dozvole i obnavlja se nakon isteka roka od godinu dana, a upravljač je dužan da obezbedi pravovremeno i stručno održavanje žičare, koje se sprovodi putem tehničkog pregleda, jednom godišnje, nakon remonta, a po potrebi i češće.

Taj pregled obavljaju ovlašćeni subjekti, a njime se utvrđuje da li je postrojenje žičare opremljeno i da li se održava u skladu sa propisima i tehničkim uslovima koji se odnose na konstrukciju, opremu, održavanje i opremljenost žičare propisanim uređajima. Na dnevnom redu nove sednice su još i zakonski predlozi o ugovorima o prevozu u železničkom saobraćaju, o upotrebi znakovnog jezika i izmene Zakona o zapošljavanju i osiguranju za slučaj nezaposlenosti, kao i ratifikacije nekoliko međudržavnih sporazuma.

Među njima su sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o vazdušnom saobraćaju, sporazum Srbije i Kine o vazdušnom saobraćaju, kao i sporazum Srbije i Makedonije o utvrđivanju granične procedure za železnički granični prelaz Preševo-Tabanovce. (Kraj) sdž/div

Izvor: Tanjug

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva