:

:

TV Most

clock

Avgust 12, 2017   12:36

0

212

Sutra majke Metohije neće biti same

13.vgusta.2003 godine, na obalama reke Bistrice, nedaleko od sela Goraždevca kraj Peći ugašena su dva mlada života.Kobnog dana, pripadnici albanske terorističke „OVK“-a iz sasede su ubili Jovović Ivana i Dakić Pantu i teško ranili još četvoro srpske dece, dok su se bezbrižno kupali sa svojim vršnjacima u reci Bistrici.
Ovaj zločin je ostao nerasvetljen jer su pripadnici EULEKS-a odustali od istrage,kaže se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM, i dodaje.

Od toga dana, dana masakra nad nedužnom srpskom decom, reka Bistrica je za nas porodice „Krvava Bistrica“.

Ovim putem POZIVAMO, VAS MEDIJE,na pomen ubijenoj srpskoj deci u Goraždevcu. CENTRALNO OBELEŽAVANjE će se održati 13.08.2017 godine u spomen sobi „Kosmetske žrtve“, u ulici Masarikova br.5 (Palata Beograd-Beograđanka), 20 sprat sa početkom u 12:44 časova (po vremenu Rezolucije SB UN).

Verujemo da toga dana majke Metohije neće biti same i da možemo dokazati da nisu same u toj tragediji, da ima ko da stane uz njih, uz nesebičnu podršku i veliko razumevanje.

Obeležavanju će prisustvovati:
ÄŒlanovi porodica ubijene dece, porodice žrtava, ministar spoljnih poslova Ivica Dačić,
ministar za rad, zapošnjavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić, načelnik Generalštaba general Ljubiša Diković, predsednik Komisije za nestala lica Veljko Odalović, ruski ambasador Aleksandar ÄŒepurin, navodi se u saopštenju Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na KiM koje je potpisao Simo Spasić.

Izvor: TV Most

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva