:

:

TV Most

clock

Jun 10, 2017   12:05

0

126

Sutra 16 godina od ubistva novinara Milana Pantića

Tim povodom na jagodinskom groblju u 11 sati biće održan pomen, posle čega će porodica, prijatelji i kolege položiti cveće na mesto ubistva i na bistu na trgu koji nosi njegovo ime.

Dopisnik Večernjih novosti iz Jagodine Milan Pantić ubijen je u ranim prepodnevnim satima 11. juna 2001. godine "udarcima tupim predmetom u glavu" u ulazu zgrade u kojoj je živeo sa porodicom, kada se vraćao iz prodavnice.

Svake godine predstavnici novinarskih udruženja izražavaju nadu da će ubice i nalogodavci biti privedeni pravdi. Predsednik Komisije za istraživanje ubistava novinara Veran Matić je pre nekoliko dana izjavio da su utvrdjeni nalogodavci, organizatori i izvršioci, kao i motiv, i da je sav materijal predat tužilaštvu u Jagodini.

Medjutim, komisija sada traži da slučaj preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal jer zamenik višeg javnog tužioca u Jagodjini traži dodatna objašnjenja, što, kako ocenjuje komisija, "vodi u nova prolongiranja i neefikasan rad".

Matić je rekao da su nalogodavci i izvršioci sa teritorije Beograda i Jagodine, kao i da je Pantić ubijen zbog svog novinarskog rada i istraživačkih tekstova o korupciji i kriminalu u Jagodini i tom delu Srbije.

Pantić je pisao o malverzacijama u Jagodinskoj pivari i cementari u Popovcu kod Paraćina.

U znak sećanja na Pantića ustanovljena je nagrada za novinarsku hrabrost koju je ove godine dobila dopisnica RTS-a iz Niša Dragana Stotirovski.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva