:

:

TV Most

clock

April 10, 2015   12:32

0

115

Suspendovani policajci zbog ranjavanja Srbina

Hoti je rekao da se "ispituje eventualna odgovornost i propusti policajaca koji su bili na dužnosti".

Hoti je naglasio da još uvek nisu identifikovani napadači koji su naneli povrede mladiću i da policija uzima izjave od svedoka i pregleda snimke sa sigurnosnih kamera. "Istragu nastavljamo intenzivno a pozvali smo i policijski Inspektorat Kosova kako bi oni dali smernice policiji," rekao je on.

Hoti je dodao da sinoć najavljena kontrola prelazaka glavnog ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici nije zaživela, da je "u pitanju proces i da se takva odluka ne može donositi ad hoc".

Mladić srpske nacionalnosti povređen je u četvrtak uveče oko 18 časova kada je pet osoba prešlo most iz južnog u severni deo Mitrovice i kada su napali trojicu srpskih mladića koji su se tu zatekli. Jedan od trojice je uboden oštrim predmetom, najverovatnije nožem, u predelu grudi dok su druga dvojica uspela da pobegnu napadačima.

Incident se dogodio na desetak metara od patrole Kosovske policije koja nije reagovala.

Napadači su nakom incidenta pobegli preko mosta u južni deo Mitrovice koja je nastanjena albanskim stanovništvom.

Pojačano je prisustvo policije. Patrola specijalne jedinice Kosovske policije mogla se videti danas u 14 časova u blizini glavnog Ibarskog mosta u Kosovskoj Mitrovici gde je prethodno veče nožem uboden mloletni Srbin.

Pored ove patrole na severnoj strani mosta, u neposrednoj blizini gde je sinoć povređen 17-godišnji mladić nalazi se i još jedno vozilo, odnosno patrola kosovske policije, koja je tu svakog dana.

Na glavnom Ibarskom mostu, na južnoj strani, nalaze se vojnici italijanskog Kfora, koji se mogu videti i u povremenim patrolama u severnom delu grada.

Pojačano prisustvo policije u Kosovskoj Mitrovici sinoć je najavio regionalni šef operative policije Željko Bojić koji je rekao da će policija u Mitrovici pojačati svoje prisustvo kako bi preventivno delovala.

Izvor: Radio Kontakt plus

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva