Vesti
Šulc: EU će imati svog ministra finansija

19:27, 12.01.2018

|

Izvor: RTS, Tanjug

Lider nemačkih socijaldemokrata Martin Šulc izjavio je da očekuje da Evropska unija ima ministra finansija koji će biti zadužen za finansijska pitanja u Uniji.


Martin Šulc je za nemačku televiziju ZDF dao izjavu o ministru finansija, nekoliko sati pošto su SPD i konzervativci kancelarke Angele Merkel usaglasili dokument o formiranju koalicione vlade.
"Dokument predstavlja prekretnicu za evropsku politiku", rekao je Šulc misleći na obećanje stranaka da će blisko sarađivati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom o njegovom predlogu ambiciozne reforme EU"."Postojaće evropski ministar finansija", rekao je Šulc.Dokument, koji je usaglašen nakon više od 24 časa pregovaranja, sastoji se od 28 strana, a omogućiće da se narednih nedelja pregovara o svim detaljima koalicionog sporazuma, prenosi Rojters.Britanska agencija, pozivajući se na stranačke izvore, navodi da se time jačaju perspektive za formiranje vlade koju bi ponovo činili konzervativci i socijaldemokrate, čime bi se okončala politička neizvesnost u Nemačkoj, koja traje još od izbora održanih 24. septembra.
 


<< Nazad
Vesti TV Most

Pretraga po datumu

Copyright© TV Most

By Kale Design