:

:

TV Most

Suđenje za Srebrenicu formalno krenulo ispočetka

clock

Novembar 14, 2017   12:05

0

99

Suđenje za Srebrenicu formalno krenulo ispočetka


Iako je Tužilaštvo za ratne zločine tražilo da se suđenje nastavi tamo gde je prekinuto pre odbacivanja optužnice iz formalnih nedostatka, u junu ove godine, sudsko veće je to odbilo, pa je na suđenju danas pročitana optužnica.
Ovaj proces je danas nastavljen nakon višemesečne pauze, jer je bio stopiran u junu zbog formalnih nedostataka u optužnici, odnosno jer nije bila podneta od ovlašćenog tužioca za ratne zločine.


Nedostaci su otklonjeni, ali je sud odlučio da glavni pretres krene ispočetka u skladu sa nalozima Apelacionog suda.Optužnica u ovom slučaju tereti osmoricu pripadnika Specijalne brigade MUP-a Republike Srpske Nedeljka Milidragovića, Aleksu Golijanina, Milivoja Batinića, Aleksandra Dačevića, Boru Miletića, Jovana Petrovića, Dragomira Parovića i Vidosava Vasića.Njima je krajem 2016. godine prvi put počelo suđenje, a svi optuženi se brane sa slobode.Na teret im se stavlja krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva u saizvršilaštvu, zbog sumnje da su u hangaru "Kravice" kod Srebrenice 14. jula 1995. godine ubili 1.313 muslimana.Na početku suđenja su negirali navode optužnice.
 


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva