:

:

TV Most

Foto: Foto Tanjug

clock

Decembar 08, 2017   12:05

0

197

Suđenje za pokušaj terorizma prekinuto


"Optuženi se ne nalaze u pritvoru zbog mene već zbog sudije Mugoše i tužioca", rekao je Knežević.



On je dodao da su više puta podnosili zahtev za oslobađanje ili neku blažu meru, ali da je to Mugoša odbijala.



Knežević je naveo i da su on i (lider Demokratskog fronta, DF) Andrija Mandić šest meseci bez diplomatskih pasoša jer se nalaze kod sudije, i da su na taj način onemogućeni da sebave svojim poslom, preneo je RTCG.



"Vi znate da nemamo nameru da bežimo iz Crne Gore i da smo živo zainteresovani da ostanemo u političko-sudskoj borbi koju vodimo protiv ovog režima", rekao je Knežević.



Dodao je da se budžet suda rapidno puni kažnjavanjem advokata odbrane, dok nijednom nije reagovano na ponašanje specijalnog tužioca.



On je rekao i da je predsednik Višeg suda Boris Savić "duboko involviran u kriminalne aktivnosti prikrivanja identiteta (svedoka saradnika) Aleksandra Sinđelića zajedno sa specijalnim tužiocem Milivojem Katnićem i Sašom Čađenovićem".



Advokat Miroje Jovanović je istakao da je sudija Suzana Mugoša pokazala apsolutnu pristrasnost, te joj prigovorio što nije reagovala na cepanje poternice u sudnici.



"Tražim vaše izuzeće, a jedino što je ostalo jeste da me izbacite iz postupka", rekao je Jovanović i dodao da se pristrasnost odnosi i na predsednika Višeg suda Borisa Savića.



Pre toga Veće suda, kojim je predsedavala sudija Suzana Mugoša, je odbilo primedbe na zapisnik advokata Miroja Jovanovića.



"Nije branilac taj koji određuje šta će se uzeti u zapisnik", navela je ona.



Mugoša je odbila i primedbe na zapisnik advokata Đorđa Bulatovića, kojeg je kaznila sa 1.000 evra.



Optužnicom Specijalnog tužilaštva u slučaju pokušaja terorizma na izborni dan u Crnoj Gori obuhvaćeni su dvojica ruskih državljana - Eduard Šišmakov i Vladimir Popov, te srpski državljani Miloš Jovanović, Nemanja Ristić, Predrag Bogićević, Bratislav Dikić, Kristina Hristić, Branka Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Srboljub Đorđević.



Optužena su i tri crnogorska državljanina - lideri DF Andrija Mandić i Milan Knežević, kao i Mihailo Čađenović, službeni vozač DF, dok se postupak protiv prevodioca DF Ananija Nikića vodi posebno.



Nastavak suđenja je zakazan za sredu, 13. decembra.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva