:

:

TV Most

clock

Oktobar 11, 2017   12:05

0

209

"Suđenje Oriću imalo političke obrise"


Kojić smatra da je jasno da je ta odluka obilato sadržajna jednom velikom nepravdom, pre svega prema porodicama srpskih žrtava, ali i kompletnom srpskom narodu.



On je u intervjuu za banjalučke Nezavisne novine rekao da ima opravdane sumnje da je suđenje imalo političke obrise i dodao da je predsednik sudskog veća Šaban Maksumić, koji je devedesetih godina bio vojni sudija i u to vreme Srbe iz Sarajeva upućivao u logore.


"Sama činjenica da je u logore upućivao Srbe, od kojih su mnogi preživeli najstrašnije oblike torture, ide u prilog tome da je očigledno postojala jasna sprega između politike i određenih ljudi u pravosudnim institucijama prilikom donošenja ove presude, ocenio je Kojić.



Prema njegovim rečima, bošnjački član Predsedništva BiH Bakir Izetbegović primio Nasera Orića u kabinetu Predsedništva i tom prilikom javno obećao oslobađajuću presudu.



Upitan da prokomentariše šta očekuje od odluke drugostepenog veća u tom predmetu, i s obzirom na najavljene žalbe, Kojić je rekao da je jedino što je realno osuđujuća presuda.



"Ja samo molim da u drugostepenom veću budu sudije, a ne politički predstavnici bošnjačkog naroda. Jedino na taj način možemo da se nadamo da kroz žalbeni postupak dođe do osuđujuće presude, ili, ako postoji potreba, do ponavljanja postupka. Ali, mislim da jedino što je realno jeste osuđujuća presuda", zaključio je Kojić.


0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva