:

:

TV Most

clock

Februar 02, 2016   12:53

0

227

Suđenje Kumanovskoj grupi 9. februara

U dvodnenim sukobima, 9. i 10. maja poginulo je osam policajaca, a 42 su teško povređena. U policijskoj akciji je poginilo i 10 pripadnika "kumanovske grupe".

Za terorizam je optuženo ukupno 30 pripadnika te grupe. Najveći deo njih su državljani Kosova, a za terorizam su optuženi i jedan državljanin Albanije i jedan nemački državljanin.
Optužnica ih tereti da su od januara 2015. do napada u Kumanovu pripremali terorističke napade u Makedoniji.

Na suđenju "kumanovskoj grupi", pored svedoka i meštana Divog naselja, kao zaštićeni svedoci će svedočiti i 48 policajaca koji su povređeni u borbama 9. i 10. maja 2015.
Prvooptuženi je Sami Ukšini, zvani komandant Sokoli, a drugi na listi optuženih je Andi Krasnići iz Mališeva. Njih dvojica su bili vođe "kumanovske grupe", dok su ostala dvojica vođa i organizatora upada u Kumanovu Mirsad Ndrecaj poznat kao komandant Nato i Rizaj Beg ubijeni u policijskoj akciji.

Advokati optuženih su najavili da će tražiti da se pred sudom kao svedoci pojave i pripadnici makedosnkih obaveštajni službi, za koje se pojavila informacija da su pre napade u Gošincima i u Kumanovu kontaktirali sa vođama "kumanovske grupe".

Optužnica za terorizam protiv pripadnika "kumanovske grupe" podignuta je u decembru prošle godine, a sudski proces će se voditi u Osnovnom sudu Skoplje jedan.

Izvor: Beta

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva