:

:

TV Most

Foto: srbijadanas.com

clock

Mart 16, 2018   12:05

0

224

Sudije suda za zločine na KIM bez novčane naknade



Tokom plenarne sednice sudije su obaveštene o aktivnostima koje je obavio Sekretarijat u protekloj godini kako bi se nastavilo efikasno sprovođenje mandata Specijalizovanih veća.



U saopštenju se navodi da se, u skladu sa Zakonom o Specijalizovanim većima i Specijalizovanom tužilaštvu, sve sudije Specijalizovanih veća nalaze na listi sudija, "ali da ne dobijaju nikakvu novčanu naknadu niti prinadležnosti samo na osnovu toga što se nalaze na listi".



Pored toga, kako se dodaje, sudije dolaze u sedište Suda isključivo po zahtevu predsednika Specijalizovanih veća, radi obavljanja dužnosti koje iziskuju njihovo prisustvo.




Kako Pravilnik tek treba da se isproba u praksi, u ovom trenutku nije bilo potrebno predlagati ikakve izmene Pravilnika, niti diskutovati o njima, napominje se u saopštenju.



Sud još nije formalno počeo sa suđenjima, jer još nema prvih optužnica, a budući da Specijalizovanom tužiocu Dejvidu Švendimanu ističe mandat 31. marta, i da naslednik te funckije još nije imenovan nije poznato kada bi prve optužnice mogle da budu podnete sudu, odnosno Specijalizovanim većima.




 


Kosovo i Metohija

Najčitanije

0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva