:

:

TV Most

clock

Avgust 23, 2017   12:05

0

146

Sudija uhapšen u akciji "Skener" osuđen na kućni zatvor

Tom odlukom preinačena je prvostepena presuda Specijalnog suda u Beogradu kojom je u decembru 2016. bio osuđen na dve godine zatvora.

Plazinić koji je radio kao sudija u Odeljenju u Guči čačanskog Prekršajnog suda, bio je uhapšen 18. marta u akciji "Skener" 2016. godine u kojoj je istog dana slobode lišeno ukupno 46 osumnjičenih za različita koruptivna dela.

U pritvoru je bio dvadesetak dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode.

Plazinić je osuđen jer je kao sudija za prekršaje zadužen sa predmetom za prekršaj protiv M. M, 16. marta 2016. godine, u radnji supruge okrivljenog, od M. M. Zahtevao 100 do 300 evra da bi mu završio predmet "sa nulom", odnosno da M. M. ne plati ništa osim sudskih troškova.

Nakon toga je, kako se navodi u presudi, pozvao M. M. da dođe u njegovu kancelariju kako bi mu uručio odluku, a da mu, zauzvrat na ime poklona preda traženi iznos, toga dana ili sutradan.

M. M. 18. marta 2016. 100 evra predao Plaziniću u jednom restoranu u Guči, dok mu je Plazinić u prostoriji Suda za prekršaje u Guči predao pismeni otpravak presude.

U obrazloženju odluke Apelacionog suda, navodi se da se osnovano žalbom branilaca ukazuje da je kazna od dve godine zatvora previsoka, kada se imaju u vidu olakšavajuće okolnosti, životna dob, porodične prilike, raniji život, kao i da se sudija korektno držao pred sudom, pa mu je preinačio kaznu na kućni zatvor.
0 Komentara

Postavi komentar

Napiši svoj komentar ovde. Tvoja email adresa neče biti vidljiva